През следващото денонощие времето ще се задържи предимно облачно и

...
През следващото денонощие времето ще се задържи предимно облачно и
Коментари Харесай

Остава облачно, но топло за сезона

През идващото денонощие времето ще се задържи най-вече облачно и на обособени места ще превали слаб дъжд, в северозападните региони - дъжд и сняг. През деня в Източна България и по долината на Струма ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Минимални температури - сред минус 2° и 3°, оптимални - най-вече сред 3° и 8°.

Атмосферното налягане денем едва ще се намали и ще бъде малко по-ниско от междинното за януари.

Над Черноморието също ще бъде най-вече облачно, съвсем без дъжд. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 8° и 10°. Температурата на морската вода е 6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 В планините ще бъде най-вече облачно, на обособени места със слаби валежи от сняг. Ще духа сдържан до мощен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 3°, на 2000 метра – към минус 2°.

През първата половина от идната седмица вятърът по-често ще бъде югоизточен и в по-голямата част от страната ще се задържи относително топло за втората половина на януари. Ще доминира облачно време. В понеделник вероятността за превалявания е дребна, само че по здрач и през нощта против вторник, с намаляване на температурите, в Северозападна България ще завали сняг. Във вторник и сряда тук-там ще превалява слаб дъжд, в северозападните региони – дъжд и сняг, в планините над 1000-1200 м – сняг. В сряда се покачва вероятността за по-съществени превалявания от дъжд тук-там в Югоизточна България. Във вторник в източната половина от страната югоизточният вятър ще се усили, а в сряда ще бъде югозападен и температурите там ще се покачат сензитивно – до към 12°. В Западна България ще остават най-вече сред 3° и 8°. / Канал 3

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР