През следващото денонощие времето ще е динамично. Облачността ще е

...
През следващото денонощие времето ще е динамично. Облачността ще е
Коментари Харесай

До 18 градуса утре

През идващото денонощие времето ще е динамично. Облачността ще е по-често забележителна и основно в планинските региони ще има превалявания. Това съобщхиа от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), представени от Фокус. Ще духа южен вятър, ще е стремителен и в регионите, северно от планините краткотрайно ще се усилва до плевел. Остава топло за февруари с минимални температури сред 3° и 8°, оптимални – сред 13° и 18°, малко по-ниски - в крайните северозападни региони.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, съвсем без превалявания. Ще духа мощен юг-югозападен вятър.

Максималната температура на въздуха ще е 13-16°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде най-вече 3 бала. Над планините ще доминира облачно време с валежи от дъжд, над 2200 метра – от сняг.

Ще е прохладно, със мощен по билата – плевел югозападен вятър. Температурите ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра – към 4°.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за февруари и ще продължи да се намалява. През нощта против неделя и в неделя от северозапад ще прониква леден въздух.

Температурите в Западна и Централна България ще се намалят, оптималните ще са до 6°-8°, а в източните региони ще са към момента високи - до 15°-16°. Валежите от дъжд ще се засилват, обилни ще са в Рило-Родопската област и към централната и източната част от Стара планина. След обяд, със захлаждането в Западна България в по-ниските планински региони, както и във високите котловинни полета дъждът ще минава в сняг, само че бързо ще спре. През нощта преваляванията на всички места ще спрат, най-късно в югоизточните региони. В началото на идната седмица ще духа слаб до сдържан северозападен вятър.

Облачността ще е променлива, над по-голямата част от страната намаляваща до най-вече слънчево. В понеделник температурите ще са по-ниски, само че във вторник ще стартира стопляне.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР