През следващото денонощие въздушната маса над страната ще остане неустойчива.

...
През следващото денонощие въздушната маса над страната ще остане неустойчива.
Коментари Харесай

Облачността намалява, но във вторник отново ще превали и прегърми

През идващото денонощие въздушната маса над страната ще остане неустойчива . До среднощ преваляванията ще спрат и облачността ще намалее до най-вече ясно време.
 
Във вторник след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места в Западна България и в североизточните региони ще превали и прегърми . По-интензивни и обилни по количество ще са преваляванията в Родопската област и в Западна Стара планина. Ще духа до сдържан вятър от северната четвърт.

Минималните температури ще са сред 11 и 16 градуса, оптималните стойности ще са най-вече сред 22 и 27 градуса. Атмосферното налягане ще се намали и ще бъде по-ниско от междинното за месеца.
 
В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в Рило-Родопския масив и Западна Стара планина, ще има краткотрайни , след обяд - краткотрайно интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици . Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 15 градуса, на 2000 м - към 9 градуса.
 

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно по северното крайбрежие, ще има краткотрайни валежи и гръмотевична активност. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са към 20-23 градуса. Температурата на морската вода ще е 17-20 градуса, вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР