През следващото денонощие в Източна България и повечето равнинни райони

...
През следващото денонощие в Източна България и повечето равнинни райони
Коментари Харесай

Слънце и облаци ще се редуват в съботния ден, възможни са мъгли

През идващото денонощие в Източна България и множеството равнинни региони на страната ще е с ниска облачност или мъгла, като краткотрайни разкъсвания и усъвършенствания на видимостта ще има в следобедните часове. Над останалата част от страната облачността ще е най-вече висока и денем ще има и слънчеви часове.

Ще духа слаб източен вятър. Минималните температури ще са сред 7° и 12°, оптимални - сред 17° и 22°, малко по-високи в крайните югозападни региони.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, най-вече ниска слоеста. На места ще има ръмежи. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максимални температури на въздуха 16-18°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3 бала.
Над планините облачността ще е променлива, в изолирани региони със слаби превалявания. Сутринта тук-там в ниските елементи ще е мъгливо, а денем над масивите от Западна България ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – към 19°, на 2000 метра – към 13°.Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от междинното за ноември.

В идващите дни над Източна България ще доминира облачно време. Значителна ниска облачност и понижена видимост ще има заран и в доста региони в равнинната част от страната, само че към и след обяд облачността ще се раздира, видимостта ще се усъвършенства. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток и температурите ще продължат последователно да се намаляват.

Във вторник вятърът в Източна България краткотрайно ще стане от изток-североизток и ще е сдържан. На места ще превали слаб дъжд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР