През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно с валежи

...
През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно с валежи
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 16 декември

През идващото денонощие ще се задържи най-вече облачно с превалявания от дъжд, в Северозападна и високите полета на Западна България – от сняг. Вятърът последователно ще се ориентира от запад, най-късно в Източна България, където денем към момента ще е от изток-югоизток – слаб до сдържан. Температурите в Северозападна България ще са съвсем без дневен ход – към 0°; в останалите региони минималните ще са сред 1° и 6°, по морския бряг до 8-9°, а оптималните - сред 5° и 10°, тук-там в югоизточните региони и по-високи.
Атмосферното налягане едва ще се увеличи, само че няма да надвиши междинното за месеца. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, заяви дежурният синоптик Георги Цеков пред " Фокус ".
Над Черноморието ще бъде облачно с най-вече слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максимални температури сред 9° и 12°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.
Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, в масивите от Източна България – от дъжд. Ще духа сдържан и мощен юг-югозападен вятър, който по здрач ще стартира да се ориентира от запад-северозапад и ще отслабне. Максимална температура на височина 1200 метра – към 5°, на 2000 метра – към минус 1°.
През нощта против понеделник от запад преваляванията ще стопират. Сутринта към момента ще превалява в източните региони. По-късно от запад още веднъж ще завали, в северозападни региони - сняг, на юг- дъжд. Ще духа слаб, в Източна България сдържан вятър от източна четвърт. Във вторник и сряда от североизток, по-късно и от север, ще нахлува леден въздух. Ще доминира облачно време, тук-там с валежи, към този момент в множеството региони от сняг. В Източна България ще бъде и прохладно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР