През следващото денонощие ще е облачно. Слаби валежи от мокър

...
През следващото денонощие ще е облачно. Слаби валежи от мокър
Коментари Харесай

Облаци във вторник, на места – дъжд, дори и сняг!

През идващото денонощие ще е облачно. Слаби превалявания от влажен сняг или дъжд и сняг ще има в Северозападна България, в югозападните региони - слаб дъжд, а в планинските региони на Западна България - слаб сняг. Такава е синоптичната прогноза за вторник, написа Dnes.bg.

``
реклама

В останалата част от страната ще е съвсем без превалявания, само че вечерта и през нощта против сряда ще завали и в централните елементи на страната.

В Южна и Източна България ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Минималните температури ще са сред минус 3 и 2 градуса, преобладаващите оптимални ще са от 2 до 7 градуса.

Над Черноморието ще е облачно, само че превалявания не се чакат. Вятърът от югоизток ще се усили, ще е до сдържан. Максималните температури ще са 4-6 градуса. Температурата на морската вода е към 6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, в заливите - 2 бала.

Над планините ще е облачно, в масивите в Западна България и Родопите със слаби превалявания от сняг, под към 1200 метра - от дъжд и сняг. Ще духа сдържан до мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра - към 2 градуса, на 2000 метра - към минус 4 градуса.

В сряда на доста места ще вали дъжд, над към 1000-1200 м - сняг. Вятърът в Източна България краткотрайно ще се ориентира от югозапад, ще се усили и температурите там ще доближават тук-там до към 10-12 градуса. В Западна България ще остават най-вече сред 3 и 8 градуса.

През нощта против четвъртък преваляванията ще обзет цялата страна и ще се усилят. Ще духа до сдържан, в източната половина от страната краткотрайно мощен югоизточен вятър и ще вали дъжд, в планините над към 1600 м - сняг. В четвъртък преваляванията ще продължат. На места, основно в Западна България и в Рило-Родопската област, ще са обилни. Вятърът ще остане югоизточен и температурите ще са относително високи за интервала, изключително в Източна България.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР