През следващото денонощие северозападният вятър постепенно ще отслабва, но все

...
През следващото денонощие северозападният вятър постепенно ще отслабва, но все
Коментари Харесай

Ще продължи ли студеното и във вторник?

През идващото денонощие северозападният вятър последователно ще отслабва, само че въпреки всичко ще остане прохладно на някои места в страната, съобщи ДАРИК.

Жълт код за мощен вятър е в действие за три области на страната - Добрич, Варна и Бургас. Там ще духа сдържан и мощен запад-северозападен вятър. Средната скорост ще е 7-12 м/с и с пориви до 15-20 м/с. Той обаче ще отслабне в следобедните часове.Ще продължи да нахлува леден въздух. Ще се задържи студено за интервала: минималните температури ще са сред 0° и 5 °, оптималните - сред 7° и 12°. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за октомври и още ще се увеличи.

Над планините ще доминира слънчево време. Сутринта ще духа плевел, по високите и открити елементи - до ураганен северозападен вятър, който след обяд ще отслабва. Температурите още ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към 1°, на 2000 метра – към минус 6°.

По Черноморието ще доминира слънчево време, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността. Северозападният вятър ще отслабне до мощен, само че ще остане прохладно. Максималните температури ще са 10-11°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 17°.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР