През следващото денонощие със слаб до умерен вятър от североизток

...
През следващото денонощие със слаб до умерен вятър от североизток
Коментари Харесай

Температурите падат, идва застудяване

През идващото денонощие със слаб до сдържан вятър от североизток ще прониква леден въздух.Над равнинната част от страната ще има ниска слоеста облачност и понижена видимост. На обособени места ще преръми. През нощта най-вече ясно, а денем - най-вече слънчево ще се задържи времето над Югозападна България и Предбалкана.
Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред минус 2 и 3 градуса, малко по-високи в източните региони. Максималните температури ще бъдат сред 10 и 15 градуса, в крайните югозападни региони до 18 градуса.
Над Черноморието ще бъде най-вече облачно, тук-там преди обяд и мъгливо. На обособени места ще преръми. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 11-12 градуса. Температурата на морската вода е 15 -16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.
Над планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан североизточен, по билата мощен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 8 градуса, на 2000 метра - към 3 градуса.
Атмосферното налягане е по-високо от междинното за ноември - още малко ще се увеличи.
В сряда ще се появи северозападен вятър, в западната част на Дунавската низина ще се усили до сдържан и температурите там краткотрайно ще се покачат. Повече слънце ще има над Западна България, до момента в който на изток ще бъде най-вече облачно, на обособени места ще превали, а температурите ще останат по-ниски.
През нощта против четвъртък вятърът ще се ориентира от север-североизток, в Източна България ще бъде сдържан, краткотрайно и мощен, и ще стартира намаляване на температурите.
В четвъртък и петък над по-голямата част от страната ще доминира облачно време, тук-там през първия ден ще има и валежи от дъжд, в планините - от сняг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР