През следващото денонощие през страната ще премине добре изразен студен

...
През следващото денонощие през страната ще премине добре изразен студен
Коментари Харесай

Навлиза студен атмосферен фронт, валежи в цялата страна

През идващото денонощие през страната ще премине добре изразен леден атмосферен фронт. От запад на изток ще има интензивни краткотрайни превалявания от дъжд. През идната нощ по-значителни ще са количествата в планинските региони и по високите полета на Западна България, а денем – в централните региони. На места в Югоизточна България преваляванията ще са съпроводени с гръмотевични стихии, има условия за градушки.

След обяд от северозапад преваляванията ще стартират да стопират и облачността да се раздира. В Дунавската низина ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър, който последователно ще отслабва. В Източна България вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е сдържан. Ще продължи да нахлува леден въздух. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са сред 7° и 12°, в източните региони: 10°-15°. Максималните температури също ще са в необятен период: от 11°-16° в Западна България до 23°-25° в югоизточните региони. През нощта против събота, като се изключи северозападните региони, преваляванията ще продължат, по-интензивни ще са в Източна България.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от дъжд, над 2000-2200 метра от сняг. През идната нощ обилни превалявания ще има в масивите от Западна България, а денем и през нощта против събота – в източната половина на Стара планина, Източните Родопи и Странджа-Сакар. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи мощен югозападен вятър, който в масивите от Западна България ще последователно ще се ориентира от северозапад. Температурите ще се понижават; оптималната на височина 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра – към 5°.

Над Черноморието ще бъде облачно. Ще има превалявания от дъжд, които след обяд и вечерта ще са интензивни и тук-там по южното крайбрежие ще са съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Ще духа сдържан, по Северното Черноморие краткотрайно мощен, северозападен вятър, който денем ще отслабва и ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще се задържат към момента високи, сред 18° и 23°. Температура на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Национален институт по метеорология и хидрология

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР