През следващото денонощие през страната ще преминава студен атмосферен фронт

...
През следващото денонощие през страната ще преминава студен атмосферен фронт
Коментари Харесай

Обилни валежи, на места и гръмотевици, прогнозират синоптиците

През идващото денонощие през страната ще минава леден атмосферен фронт и захлаждането ще продължи. Ще бъде най-вече облачно с превалявания от дъжд, в обособени региони обилни по количество и съпроводени с гръмотевици.
 
През идната нощ по-съществени ще са количествата в централните региони на Северна България, а денем - в Рило-Родопската област. Има условия и за градушки. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 22 и 27 градуса. През нощта против петък преваляванията, основно в Източна България, ще продължат.
 
 Национален институт по метеорология и хидрология п

Атмосферното налягане е доста по-ниско от междинното за юли, вечерта ще стартира да се покачва.
 
В планините облачността ще е забележителна. Ще бъде с валежи и гръмотевични стихии. Значителни количества ще има в Рило-Родопската област и в Централна Стара планина. Ще духа мощен, краткотрайно плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 17 градуса, на 2000 м - към 12 градуса.
 
По Черноморието облачността ще е най-вече забележителна и на доста места ще превалява дъжд, след обяд ще има и гръмотевични стихии. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са 27-29 градуса, температурата на морската вода е 24-26 градуса. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на Sinoptik.bg
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР