През следващото денонощие, под влиянието на средиземноморския циклон „Албена“, който

...
През следващото денонощие, под влиянието на средиземноморския циклон „Албена“, който
Коментари Харесай

Предупреждения за опасно време тази нощ и утре

През идващото денонощие, под въздействието на средиземноморския циклон „ Албена “, който ще премине през Гърция, метеорологичната конюнктура ще се усложни.

През нощта преваляванията ще обзет цялата страна и ще се усилят. В северозападната половина ще превалява сняг, а в югоизточната – дъжд. Очакват се обилни превалявания, формиране на снежна завивка, а по планинските проходи ще има и навявания. С сдържан и мощен вятър от североизток, а по-късно от север-северозапад ще нахлува леден въздух и температурите бързо ще се намаляват.

Утре към този момент на всички места ще вали сняг. Значителни снеговалежи ще има в Северна и Източна България, където са оповестени предизвестия от втора степен. В югозападните региони преваляванията ще спрат в ранните часове на деня. Ще бъде прохладно със мощен, в Дунавската низина и Източна България краткотрайно и плевел северозападен вятър, който ще е причина за снежни виелици и формиране на преспи и навявания.

В нощта против вторник снеговалежите на всички места ще спрат.

През идващите дни ще бъде студено, само че към този момент без превалявания. Снежната завивка в Северна България и по високите западни полета ще се задържи. Минималните температури там ще са близки и даже по-ниски от минус 10 градуса. Още във вторник вятърът сензитивно ще отслабне, тук-там в Западна България и ще стихне. През втората половина на седмицата ще стартира постепенно стопляне и ще има повече слънчеви часове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР