През следващото денонощие, под влияние на добре изразен студен атмосферен

...
През следващото денонощие, под влияние на добре изразен студен атмосферен
Коментари Харесай

Дъжд и студ утре се очакват утре

През идващото денонощие, под въздействие на добре изразен леден атмосферен фронт, времето над България ще бъде доста динамично. През нощта над Западна България преваляванията ще се усилват, ще има и гръмотевични стихии, а до сутринта ще завали и в Централна. Утре над по-голямата част от страната ще е облачно и дъждовно. На места в централните и източните региони от Южна България количествата ще са сред 40 и 60 л/кв.м, ще има и гръмотевични стихии и градушки. Ще духа сдържан до мощен северозападен, в Източна България - югоизточен вятър. Температурите ще се намалят и ще са най-вече сред 20 и 25 градуса, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.
За 14 юли (неделя) е разгласен сигнален код за рисково време в съвсем цялата страна.
Оранжев код е в действие за 18 области на страната: Видин, Монтана, Враца, Габрово, Ловеч, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Смолян, Кърджали и Хасково. През идващите 24 часа сумарното количество на преваляванията в тези области ще е сред 30-50 и 60 л/кв.м, а на обособени места и повече. Ще има гръмотевични стихии и условия за градушки.
В 8 области е разгласен жълт сигнален код за рисково време и значителни дъждове. Той е в действие за: Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Варна и Бургас. През идващите 24 часа сумарното количество на преваляванията ще е сред 20-30 л/кв.м.
Единствено Силистра и Добрич се чака времето да е по-стабилно и там кодове за рисково време не са оповестени.
дъжд
По Черноморието ще е прохладно, най-вече облачно и с превалявания от дъжд. На места по южното крайбрежие преваляванията ще са краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток, само че по здрач ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са 22 - 24 градуса, малко по-ниски от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.
В планините няма да е уместно за туризъм. Ще бъде най-вече облачно, прохладно и дъждовно. На доста места ще има гръмотевични стихии, а в масивите от Централна и Източна България количествата ще са обилни. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър и с него ще нахлува леден въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15 градуса, на 2000 метра - към 8 градуса.
В понеделник ще духа най-вече сдържан северозападен вятър. Облачността ще е променлива, над източните, а след обяд и над планинските региони постоянно забележителна. На места още веднъж ще превали временен дъжд. Ще се задържи хладно за интервала с оптимални температури сред 21 и 26 градуса.
Във вторник на доста места, основно в Южна България ще има превалявания от дъжд, обилни в Рило-Родопската област, където ще има и гръмотевични стихии. Ще остане прохладно и хладно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР