През следващото денонощие отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна

...
През следващото денонощие отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна
Коментари Харесай

Обявиха оранжев код за четири области на страната във вторник

През идващото денонощие още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. С краткотрайни спирания ще има краткотрайни превалявания от дъжд, тук-там основно в Северна България и планинските региони - интензивни и обилни по количество. Ще има и градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 27° и 32°.

Оранжев код за рисково време за четири области на страната за на следващия ден разгласи Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е в действие за областите Враца, Ловеч, Велико Търново и Габрово. Очаква се там да се излеят до 65 литра на квадратен метър за 24 часа.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, тук-там интензивни и с гръмотевици. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра към 20°, на 2000 метра – към 12°.

По Черноморието облачността ще е забележителна, към и след обяд купесто-дъждовна. На места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максимални температури 27°-29°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР