През следващото денонощие от запад облачността, средна и висока, ще

...
През следващото денонощие от запад облачността, средна и висока, ще
Коментари Харесай

Времето в понеделник: Застудява, вятърът се усилва

През идващото денонощие от запад облачността, междинна и висока, ще се усилва и вплътнява, само че към момента без превалявания. В утринните часове тук-там в равнините ще се образува мъгла, заяви Красимир Стоев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
През деня вятърът ще се ориентира от югозапад, ще се усили, изключително в източната половина от страната и дневните температури едва ще се покачат. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат 5° и 10°, а минималните – най-вече сред минус 5° и 0°.
Атмосферното налягане ще се намалява и към края на деня ще бъде по-ниско от междинното за декември.
Над Черноморието денем от запад облачността, междинна и висока, ще се усилва. Ще духа до сдържан югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 10°-11°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините облачността ще се усилва и вплътнява, само че към момента превалявания не се чакат. Ще духа мощен, по билата и краткотрайно плевел вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 5°, на 2000 метра – към 0°.
През нощта против вторник от север ще стартират превалявания от дъжд, които ще продължат денем на юг. От северозапад, с сдържан и краткотрайно мощен вятър, ще нахлува леден въздух.
С понижението на темпертурите, изначало в Северна България и по високите полета дъждът ще минава в сняг. Към вечерта и през нощта против сряда тук-там и в Южна България дъждът ще се примесва със сняг, само че от север преваляванията ще стопират, а облачността ще стартира да се раздира.
В средата на седмицата ще бъде студено, с минимални температури сред минус 6° и минус 1° и оптимални - от 1° до 6°. Облачността ще е раздрана, без превалявания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР