През следващото денонощие от запад на изток ще преминава студен

...
През следващото денонощие от запад на изток ще преминава студен
Коментари Харесай

След днешната буря: Очаква ни апокалиптичен четвъртък! Синоптик от БАН с плашеща прогноза! (СНИМКА)

През идващото денонощие от запад на изток ще минава леден атмосферен фронт. Облачността ще е забележителна и на доста места, в началото в Западна България, а на следващия ден и в останалата част от страната ще има краткотрайни, в обособени региони интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии.

Възможни са и градушки. Вятърът ще се ориентира от северозапад, основно в Дунавската низина ще се усили и с него ще нахлува по-хладен въздух. Максималните температури ще са най-вече сред 22° и 27°, в София към 20°, предвижда синоптикът от Национален институт по метеорология и хидрология Българска академия на науките Мартина Цветанова.

Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.


И над планините облачността ще е забележителна. Ще има краткотрайни валежи, тук-там съпроводени с гръмотевици. В обособени региони, основно в Рило-Родопската област преваляванията ще са интензивни и обилни по количество. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра – към 14°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, на доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд, в обособени региони съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток, само че след обяд ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще е сдържан. Максималните температури ще са 22-27°. Температурата на морската вода е 19-23°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Припомняме, че през днешния ден над столицата се изви ужасяваща стихия , дъждът се трансформира в град и за минути някои централни столични булеварди бяха безусловно наводнени. Пороят бе съпроводен от гръмотевици и светкавици, които допринасяха за страшната панорама пред софиянци.

Какво ще е времето по дни и часове към този момент може да видите в най-новата графа на БЛИЦ, в която ще ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР