През следващото денонощие от югозапад ще продължи да се пренася

...
През следващото денонощие от югозапад ще продължи да се пренася
Коментари Харесай

Вижте прогнозата за времето през следващите дни

През идващото денонощие от югозапад ще продължи да се придвижва топъл въздух, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще бъде доста по-ниско от междинното за месеца.
Облачността ще е междинна и висока, най-вече раздрана. Мъгливо, съвсем безшумно и доста по-студено ще бъде в западната част на Дунавската низина и Горнотракийската равнина. В останалата част от страната ще духа сдържан, в Източна България и планинските региони - краткотрайно мощен и стремителен, юг-югозападен вятър. 
Минималните температури сутринта ще са от към 0° в низините с безшумно време до 14° тук-там в Югоизточна България, където ще е прохладно, в София - към 4°. Максималните ще са от 5°-7° в крайните северозападни региони с трайна мъгла до към 20° на доста места в Югоизточна България и в обособени региони на Предбалкана, в София - към 15°.
По Черноморието ще доминира слънчево и прохладно време. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър, с по-висока скорост по южното крайбрежие. Ще бъде топло за началото на декември с оптимални температури сред 18° и 21°, по-ниски в региона на нос Калиакра. Температурата на морската вода е към 10°. Вълнението на морето ще е 3 бала.  
Над планините ще се задържи прохладно. Ще духа мощен и плевел, югозападен вятър. Облачността ще е променлива, междинна и висока. Валежи са малко евентуални. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра - към 9°.
През нощта против неделя от северозапад ще стартират превалявания от дъжд, които денем ще обзет страната. С сдържан северозападен вятър ще нахлува леден въздух. Температурите ще са с дребен дневен ход – по-ниски в Западна България, до момента в който в югоизточните региони, където преди обяд ще продължи да духа мощен югозападен вятър, ще бъде към момента топло с температури до 16°-20°. 
Вечерта и през нощта против понеделник, с продължаващото захлаждане, дъждът в Предбалкана, Добруджа и Лудогорието ще минава в сняг; на доста места в Източна България в понеделник ще вали влажен сняг. Повишава се вероятността за обилни превалявания в югоизточната половина от страната, а в северозападната половина преваляванията ще стопират, облачността ще се раздира, краткотрайно и ще намалее. Вятърът ще отслабне, в Източна България ще се ориентира от север-североизток. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, оптималните – сред 0° и 5°, в крайните югозападни региони – до 8°-9°. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР