През следващото денонощие облачността над страната ще е променлива. Само

...
През следващото денонощие облачността над страната ще е променлива. Само
Коментари Харесай

В средата на декември се радваме на положителни температури

През идващото денонощие облачността над страната ще е променлива . Само на обособени места в часовете преди обяд в планините и в Североизточна България ще превали слаб сняг . Ще духа слаб до сдържан запад-северозападен вятър, който вечерта в множеството региони ще стихне.
 

Минималните температури ще са сред минус 5 и 0 градуса, по-високи по морския бряг; оптималните ще са сред 2 и 7 градуса. Атмосферното налягане ще се покачва и вечерта към този момент ще е по-високо от междинното за декември.
 
Над планините облачността ще е променлива, по-значителна в утринните часове, когато на обособени места ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е минус 1 градуса, на 2000 м - към минус 8 градуса.
 
 ThinkStock/Getty Images

По Черноморието облачността в утринните часове ще е забележителна и на обособени места по северния бряг ще превали . След обяд облачността ще се раздра и намалее. Ще духа слаб до сдържан запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 4 и 7 градуса. Температурата на морската вода е 9 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.-->

През нощта против четвъртък вятърът ще се ориентира от югоизток. От югозапад облачността ще се появи висока и междинна облачност, която до вечерта ще се усилва и вплътнява.
 
 ThinkStock/Getty Images

Привечер и през нощта против петък ще стартират нови превалявания , най-вече от сняг, които денем в петък със стопляне ще преминат в дъжд. Валежите ще са на повече места в Южна България и ще са най-вече слаби; до вечерта съвсем на всички места ще спрат. Минималните температури ще са най-вече сред минус 5 и 0 градуса, оптимални - сред 2 и 7 градуса.
 

През почивните дни вятърът ще е от изток-югоизток. Ще доминира облачно време, само че над западната половина от страната в събота ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. Там ще бъде съвсем без превалявания, а тук-там в Източна България и Родопите ще превалява едва.
 
 ThinkStock/Getty Images

В неделя на повече места в страната ще има превалявания, най-вече от дъжд, в планините - от сняг. Сутрешните температури ще се покачат, дневните - едва ще се намалят. В началото на идната седмица температурите още малко ще се намалят. В Северна България и планините ще превали сняг, в Южна - дъжд. След краткотрайно прекъсване по-късно денем във вторник от югозапад още веднъж ще превали. Дневните температури краткотрайно ще се покачат.
 


Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР