През следващото денонощие над Западна и Централна България ще продължи

...
През следващото денонощие над Западна и Централна България ще продължи
Коментари Харесай

Седмицата започва с дъждовно време, но ще е топло и задушно

През идващото денонощие над Западна и Централна България ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, през нощта в северозападните, а денем - и в останалите региони.
Над Източна България ще е ясно и най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър.
Максималните температури ще бъдат сред 28° и 33°. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и ще продължи да се намалява.
По Черноморието преди обяд ще бъде слънчево, след обяд на обособени места ще има краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максимални температури: 28°-31°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, на повече места в следобедните часове. Ще духа сдържан до мощен североизточен, по високите и открити елементи сдържан югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 22°, на 2000 метра – към 16°.
Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува относително студен въздух. На доста места ще превали и прегърми, вероятни са и градушки.
В сряда въздушната маса над страната ще се стабилизира и през идващите дни ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще отслабне, в четвъртък в доста региони и ще стихне. В сряда преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 26° и 31°, в четвъртък ще стартират постепенно да се покачват.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР