През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно, в равнините

...
През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно, в равнините
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 12 декември

През идващото денонощие над страната ще доминира облачно, в равнините и мъгливо време. Това заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология. На места ще има слаби валежи от дъжд, през нощта и в утринните часове в Предбалкана и по високите полета и от сняг. Ще продължи да духа слаб, в източните региони до сдържан вятър от изток-североизток. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 2° и 7°, а оптималните – сред 7° и 12°. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от междинното за декември.
Над Черноморието ще е най-вече облачно, на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха и морската вода: 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.
Над планините ще е облачно, по билата и мъгливо. На места ще има слаби валежи, най-вече от сняг. Ще духа сдържан вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 4°, на 2000 метра – към минус 1°.
В петък ще доминира облачно време, в доста региони в равнинната част от страната - още веднъж с понижена видимост. На обособени места ще има и слаби валежи от дъжд. Вятърът ще бъде слаб, от юг-югоизток. Температурите ще се покачат, повече в планините и планинските региони, където ще има разкъсвания и понижения на облачността. В събота от запад на изток ще бъде с превалявания от дъжд, над към 1500 м - от сняг. Югозападният вятър ще се смени със северозападен, ще бъде сдържан, в неделя последователно ще отслабне. Облачността ще е променлива, в източните региони към момента е допустимо да превали слаб дъжд. Минималните температури ще бъдат сред минус 2° и 3°, в източните региони до 7°-8°, оптимални - най-вече сред 7° и 12°.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР