През следващото денонощие над страната ще има значителна, предимно ниска

...
През следващото денонощие над страната ще има значителна, предимно ниска
Коментари Харесай

Дежурният синоптик на НИМХ съобщи невероятно странни новини за времето

През идващото денонощие над страната ще има забележителна, най-вече ниска облачност. По-значителни разкъсвания и понижения на облачността ще има над Югозападна България. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от междинното за месеца и денем постепенно ще се покачва. Това заяви дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представен от Фокус.

В крайните югоизточни региони ще превали слаб дъжд , а в Предбалкана слаб сняг , повече през нощта против понеделник .

В Източна България ще духа до сдържан север-североизточен вятър .

Минимални температури най-вече сред минус 3° и 2°, оптимални сред 1° и 6°.

Над Черноморието ще бъде облачно, по южното крайбрежие със слаби валежи от дъжд. Ще духа сдържан север-североизточен вятър. Максимални температури най-вече сред 5° и 7°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще бъде слаб до сдържан, като денем ще се ориентира от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 1°, на 2000 метра – минус 4°.

В понеделник по-значителна ще е облачността преди обяд над Северна и Източна България, на изолирани места е допустимо към момента да превалява напълно слаб сняг, по Черноморието - слаб дъжд.

В Западна България ще се появи слаб северозападен вятър, в Източна вятърът ще е до сдържан, от север-северозапад.

През втората половина от деня облачността ще се раздира и ще понижава.

Във вторник и сряда ще доминира слънчево време. Вятърът на всички места ще стане северозападен и ще се усили, изключително втория ден . Минималните температури ще са по-ниски, до минус 5°, минус 7°. Дневните ще се покачат сензитивно, само че за малко.

В сряда оптималните ще доближат тук-там до 12°-14°, само че по-късно денем ще стартира бързо захлаждане.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР