През следващото денонощие над страната ще има разкъсана облачност, значителна

...
През следващото денонощие над страната ще има разкъсана облачност, значителна
Коментари Харесай

Вижте какво време ни очаква до сряда

През идващото денонощие над страната ще има раздрана облачност, забележителна в следобедните часове над Западна и Централна България. Там тук-там ще превали дъжд, в югозападните региони - съпроводен с гръмотевици, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките, представен от Българска телеграфна агенция.

Вятърът ще е най-вече сдържан, от изток-югоизток. Минималните температури ще са сред 8 и 13 градуса, оптималните - сред 19 и 24 градуса; по Черноморието - по-ниски.

Над Черноморието ще има раздрана облачност. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 15-18 градуса. Температурата на морската вода е 13-15 градуса, вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините облачността ще е забележителна и тук-там ще превали, в югозападните региони - с гръмотевици. Ще духа сдържан до мощен юг-югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - към 12 градуса, на 2000 метра - към 6 градуса.

През идващите дни въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Сутрин ще има и слънчеви часове, само че към и след обяд в доста региони ще се развива забележителна купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има превалявания, тук-там, основно в Западна България, краткотрайно интензивни и с гръмотевици.

Във вторник ще продължи да духа сдържан, в Източна България - краткотрайно мощен, вятър от изток-югоизток. Дневните температури ще се намалят още малко. В сряда в Западна България вятърът ще отслабне, в Източна ще бъде от южната четвърт, сдържан. Температурите едва ще се покачат.

Най-точната прогноза за времето вижте ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР