През следващото денонощие над по-голямата част от страната ще бъде

...
През следващото денонощие над по-голямата част от страната ще бъде
Коментари Харесай

Зимата бавно настъпва: Очакват ни валежи, на места и от сняг

През идващото денонощие над по-голямата част от страната ще бъде най-вече облачно. В Северна България и източните региони ще има валежи от слаб дъжд, в Предбалкана и Североизточна България от дъжд и сняг. По-значителни разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България и Горнотракийската равнина. Със слаб, в Източна България сдържан вятър от север-североизток в страната ще продължи да прониква по-студен въздух. Минималните температури ще са сред 0 и 5, оптимални, в множеството региони, сред 5 и 10 градуса, в Североизточна България по-ниски, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п.
Над Черноморието ще бъде най-вече облачно, тук-там със слаби превалявания от дъжд. Ще духа сдържан север-североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 6 и 8 градуса. Температурата на морската вода е 15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Над планините ще има забележителна облачност и на обособени места ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан до мощен север-североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра 2-3, на 2000 метра - към минус 5 градуса.
В събота ще доминира облачно време. На обособени места в Северна и Източна България ще превали слаб сняг. Ще продължи да духа до сдържан, в източните региони и краткотрайно мощен североизточен вятър и захлаждането ще продължи. Минималните температури ще бъдат сред минус 2 и 3, оптималните - сред 2 и 7 градуса.
В неделя след краткотрайно прекъсване на преваляванията и скъсване на облачността, по-късно след обяд от юг ще стартират превалявания: в Горнотракийската равнина от дъжд, в планините и планинските региони от сняг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР