През следващия мандат финансирането на висшето образование трябва да бъде

...
През следващия мандат финансирането на висшето образование трябва да бъде
Коментари Харесай

Доц. д-р Милен Михов: Искаме двойно увеличение на средствата за висше образование

През идващия мандат финансирането на висшето обучение би трябвало да бъде удвоено, както беше направено и в междинното. И това би трябвало да залегне в тактиката за висшето обучение.
Това сподели в ефира на Българска национална телевизия националният представител от Вътрешна македонска революционна организация и заместник-председател на комисията по обучение и просвета към Народното събрание доцент доктор Милен Михов.
Когато приказваме за обучение би трябвало да кажем какво ни следва в близко време. Мнението на Вътрешна македонска революционна организация и Обединени патриоти е, че в идващия мандат на Народното събрание, акцент би трябвало да бъде висшето обучение. Там би трябвало да бъде направена сериозна промяна. Свърхлибералният модел, който се развива последните 30 година, би трябвало да бъде изменен. Държавата би трябвало да се върне в образованието, а точно висшето обучение да бъде финансирано добре, безапелационен бе доцент Михов.
Това значи увеличение на заплатите, увеличение на прехрана за обучение и физическата среда в университетите. С едно по-добро финансиране на нашите университети ще имаме и по-добри фрагменти, съобщи историкът Милен Михов.
Новините по отношение на тази образователна година са положителни, анализите занапред ще бъдат направени. Дебатът, който е най-актуален, е належащо ли ни е онлайн отдалеченото образование или би трябвало да го има физическото, класическо наличие. Но ще отмине и този спор – не може да се подмени класическото. Не тъй като ние сме негови последователи, а тъй като то възпитава. То става посредством действителен контакт и обстановка, в действително другарство. В това отношение класическото обучение, каквото ние познаваме е главно, разяснява още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР