През следващите три до четири години за автомобилната индустрия в

...
През следващите три до четири години за автомобилната индустрия в
Коментари Харесай

Експерти очакват още 45 хил. работни места в автоиндустрията до 2022 г.

През идващите три до четири години за автомобилната промишленост в България ще са нужни още най-малко 45 000 работни места, сподели на полемика по тематиката изпълнителният шеф на " Аутомотив Клъстер България " Любомир Станиславов, представен от Българска телеграфна агенция.

В момента по думите му най-хубавите образци за дуално обучение са в автомобилната промишленост, където има най-вече възпитаници. Развива се и партньорството с техническите университети в страната.

Освен работна ръка, този бранш ще се нуждае от доста огромни индустриални зони, добави той и посочи, че организацията е инициирала основаването на три нови зони в Бургас, София и Видин, където има професионална гимназия с опция за дуално отраслово образование.

Ще имаме потребност от партньорство с държавното управление, тъй като огромните автомобилни снабдители от първо равнище и производители, които ще дойдат в България, ще имат потребност от обилни тласъци, от време на време, такива, които излизат отвън обичайните ограничения, обърна се изпълнителният шеф на " Аутомотив Клъстер България " към представителите на изпълнителната власт, участващи във форума.

По думите му те имат интерес към България и е въпрос на мениджмънт за преодоляването му и огромна част от фирмите да дойдат в България.

Според изнесени от него данни преди шест години, когато е основан клъстерът, секторът е създавал под 1 на 100 от Брутният вътрешен продукт, заети са били под 9000 души, а фирмите - под 30. Сега автомобилната промишленост основава над 5 на 100 от Брутният вътрешен продукт, заетите са над 47 000, фирмите към този момент са над 170, а оборотът им е над 2.5 милиарда лева Станиславов регистрира, че промишлеността се развива по-бързо, в сравнение с ограниченията, които се подхващат в нейна поддръжка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР