През следващите три дни в резултат на валежи се очакват

...
През следващите три дни в резултат на валежи се очакват
Коментари Харесай

Очакват се повишения на речните нива във водосборите на реките южно от Варна

През идващите три дни вследствие на превалявания се чакат покачвания на речните равнища в по-голяма част от басейните, оповестява Министерство на околната среда и водите.

По-значителни в Черноморски басейн ще са през днешния ден, в следобедните и вечерните часове, и през нощта против 23.11. В резултат на превалявания се чакат покачвания на речните равнища във водосборите на реките южно от гр. Варна. По-значителни покачвания са вероятни във водосборите на реките Средецка, Факийска, Ропотамо, Дяволска и Велека. От обедните часове на 23.11 и на 24.11 речните равнища ще се намаляват. На 25.11 вследствие на превалявания се чакат нови покачвания на речните равнища, по-значителни следобедните и вечерните часове на 25.11 във водосборите на южночерноморските реки.

Дунавски басейн:

- вследствие на превалявания и оттичане на 22.11 ще има покачвания на речните равнища в долните течения на главните реки западно от р. Вит. В следобедните и вечерните часове на 24.11 и на 25.11 вследствие на превалявания от дъжд и сняг ще има покачвания на речните равнища в целия басейн. По-значителни покачвания са вероятни във вечерните часове на 24.11 и през нощта против 25.11 във водосборите западно от р. Искър.

Източнобеломорски басейн:

- в следобедните и вечерни часове на 22.11 и през нощта против 23.11 вследствие на превалявания ще има краткотрайни покачвания на речните равнища в долните елементи от водосбора на река Тунджа и във водосбора на р. Арда. На 25.11 вследствие на превалявания от дъжд и сняг ще има покачвания на речните равнища в целия водосбор.

Западнобеломорски басейн:

- на 22.11 вследствие на превалявания и оттичане ще има незначителни покачвания речните равнища в целия басейн. На 23 и 24.11 речните равнища ще останат без основни промени или ще се намаляват. На 25.11 вследствие на превалявания от дъжд и сняг ще има покачвания на речните равнища в целия басейн.

Водните количества ще бъдат под праговете за внимание.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР