През следващите седмици властите на Обединеното кралство ще обявят Корпуса

...
През следващите седмици властите на Обединеното кралство ще обявят Корпуса
Коментари Харесай

Великобритания ще обяви КГИР за терористична организация

През идващите седмици управляващите на Обединеното кралство ще разгласят Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война (КГИР) за терористична организация, написа английският вестник The Telegraph , базирайки се на източници.

Ако КГИР бъде включена в листата като терористична организация, принадлежността към нея, както и присъединяване в нейните действия, носенето на нейните знаци и поддръжката за нейните действия ще се трансфорат в престъпно закононарушение в Обединеното кралство. Изданието отбелязва, че признаването на корпуса за терористична организация се поддържа от министъра на вътрешните работи Суела Браверман и нейния заместител Том Тугендхат, който се счита за главен основател на предлагането.

Общо от 2000 година, след приемането на съответното законодателство, 78 организации са приети за терористични във Англия. На 16 ноември Кен Маккалъм, началник на английската контраразузнавателна работа MI5, съобщи, че иранските управляващи са създали минимум 10 опита да отвлекат или убият основани в страната критици на Техеран.

През декември Европейският съюз наложи наказания против КГИР за " изтезания и принуждение против почтени хора ". Преди това управляващите на Европейски Съюз обявиха, че обмислят опцията за прибавяне на армията към листата на терористите. Съединени американски щати направиха това още през 2019 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР