През следващите седмици смъртността от коронавирус ще скача с 50

...
През следващите седмици смъртността от коронавирус ще скача с 50
Коментари Харесай

Математик смразяващо: Смъртността от COVID-19 у нас ще скочи рязко до дни!

През идващите седмици смъртността от ковид ще скача с 50 до 100%. Тази седмица ще има и нов връх на умряли. Това предвижда математикът Петър Велков в изявление.

„ В момента смъртните случаи от ковид дневно действително са над 200, тъй като имам нерегистрирани. Това демонстрира и статистиката на Национален статистически институт – 1800 души повече са умряли през миналите две седмици спрямо последните пет години “, сподели той.

По думите му една от главните аргументи да се взимат твърди ограничения на всички места в страните е невъзможността на здравните системи да поемат повишаването на случаите, което води до смъртност от всевъзможни болести.

„ Във всички страни, в които се ползват строги ограничения, сред 14 и 28 дни има внезапен спад на новите случаи. От там наложително спада хоспитализацията и със забавяне спадат и смъртните случаи “, изясни математикът.

Петър Велков съобщи, че митът, че в Швеция няма ограничения, е рухнал. По думите му те даже не престават да стягат ограниченията и те са по-тежки от българските. Самите хора също по този начин ги съблюдават.

Според него препоръчаните от здравния министър ограничения са абсолютният най-малко, който би трябвало да бъде взет, с цел да има резултат.

„ Много е значимо обаче по какъв начин ще ги използван, тъй като ние като общество решим, че ще ги заобиколим и ще си вършим секрети празненства, ще създадем по този начин, че няма да има резултат от тях. А резултат ще има след 14 до 28 дни. Смъртността ще продължава да пораства в идващите най-малко 14-21 дни “, изясни Петър Велков.

Според него най-малко 50% от смъртните случаи е можело да бъдат предотвратени, в случай че не сме изпуснали ситуацията след лятото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР