През следващите седмици служебното правителство ще обяви процедура за подбор

...
През следващите седмици служебното правителство ще обяви процедура за подбор
Коментари Харесай

Капитан Газпром се отказва от руското гориво за Козлодуй

През идващите седмици служебното държавно управление ще разгласи процедура за асортимент на снабдител на нуклеарно гориво, друго от съветското. Това съобщи министърът на енергетиката Росен Христов, който посети АЕЦ " Козлодуй ".

Другата съществена цел на визитата в атомната електроцентрала е повредата в шести блок, която към този момент е разпозната. Христов заяви, че се чака той да бъде пуснат до края на седмицата, няколко дни след плануваният краен период за ремонта му - 2 ноември. Реакторът е в естествен режим и няма смяна на радиационния декор, увери Христов.

По мотив въпросът допустима ли е препродажба на горива, получени от съветски нефт в България, Христов съобщи, че проблем за това няма. Той разгласи, че страната ще смени представителя на страната в Надзорния съвет на " Лукойл Нефтохим " Красимир Първанов. Неговият мандат е изминал, само че се чака общо заседание на акционерите на компанията.

" Можем и ние да свикаме, само че по-добре да изчакаме постоянното. Предполагам, че рамките на постоянното държавно управление, в случай че има такова, промяната ще бъде осъществена ", сподели Христов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР