През следващите седмици (ЕС) ще има представителство в Кабул, но

...
През следващите седмици (ЕС) ще има представителство в Кабул, но
Коментари Харесай

ЕС отваря отново представителство в Кабул, но Брюксел не признава талибаните

През идващите седмици (ЕС) ще има посланичество в Кабул, само че това не значи, че Брюксел ще признае радикалните талибани, които пристигнаха на власт в. Набила Масрали, представител на Европейски Съюз по външната политика, направи това изказване на конференция в Европейската комисия.

" Работим за обезпечаване на минимално наличие на Европейски Съюз в Кабул. Това е въпрос на седмици, а не на месеци. И това не е знак за самопризнание ", сподели тя. „ Искаме да помогнем на афганистанския народ по най-хубавия вероятен метод “.
Талибаните се срещнаха с представители на повече от 10 страни
Делегация на радикалното придвижване на талибаните организира среща в Катар с представители на повече от 10 страни и интернационалните организаци...

След идването на на власт Европейски Съюз изтегля своите представители от Кабул, в това число локалните чиновници и техните фамилии.

По-късно Европейски Съюз заяви, че има намерение отчасти да възобнови активността на службата, с цел да се оправи с на практика въпроси, без да признава властта на талибаните. През октомври " Файненшъл таймс " заяви, базирайки се на свои източници, че офисът на Европейски Съюз може да бъде открит в Кабул още в края на ноември. Европейски Съюз е разискал с талибаните опцията частни компании да обезпечат сигурността в Афганистан.

Неотдавна делегация на Европейски Съюз организира диалози с представители на талибаните в Катар, на които, наред с други неща, беше разисквано и повторното разкриване на офиса в Кабул. Освен това, съгласно известие на Европейски Съюз за пресата, представители на талибаните са поискали помощ от Европейски Съюз за употреба на летищата в Афганистан.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР