През следващите седем години почти половината градски автобуси по света

...
През следващите седем години почти половината градски автобуси по света
Коментари Харесай

След 7 години половината автобуси в света ще са електрически

През идващите седем години съвсем половината градски рейсове по света ще бъдат електрически. Очаква се Китай да господства на международния пазар, като Поднебесната империя си сложи цел да понижи замърсяването в градовете - и да поддържа локалните производители.

Общият брой на електрически рейсове ще се утрои от 386 хиляди през предходната година до 1,2 млн. през 2025 година, сочи отчет на Bloomberg New Energy Finance. " Китай ще поведе пазара поради мощната поддръжка за локалните производители и нападателните цели ", споделя Александра О " Донован, създател на проучването. И освен това - освен ще бъде номер едно в международен мащаб, ами ще дава отговор за 99 % от всички електрически рейсове.

Към момента електрическите рейсове към момента са по-скъпи от тези на дизел или газ, само че цялостната цена за приложимост, когато сметнем цената на горивото и поддръжката, към този момент е по-ниска при някои от задвижваните на ток машини.

Консенсусът по отношение на намаляването на цените на батериите ще направи електрическите рейсове по-евтини за покупка от дизеловите до 2026 година.

Публичните рейсове са съществена част от градската инфраструктура. А фактът, че се движат по еднакъв авансово избран маршрут ги вършат идеални за електрификация.

Градовете по света от ден на ден виждат в електрическите рейсове ефикасен метод за понижаване на замърсяването на въздуха и общини като Париж и Амстердам към този момент си сложиха цели да преминат напълно на такива в идващите години.

В някои от най-големите градове в Съединени американски щати пък кметовете желаеха екорегулаторът да вкара дотации за рейсове на ток.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР