През следващите пет години южнокорейската компания трябва да достави в

...
През следващите пет години южнокорейската компания трябва да достави в
Коментари Харесай

Hyundai получи поръчка за 1000 товарни автомобила, задвижвани с водород

През идващите пет години южнокорейската компания би трябвало да достави в Швейцария 1000 камиона с водородни горивни кафези. Това е първата поръчка на сходни товарни коли, които ще се употребяват в комерсиалния превоз. Hyundai има намерение да навлезе и в Китай, Съединени американски щати и Европа, само че при условия, че бъде построена съответната инфраструктура.

Въпросните 1000 товарни автомобила с водородни горивни кафези са поръчали швейцарските компании производители на водородното гориво H2 Energy, както и операторите на станциите за зареждане.

Сумата на договорката не е оповестена, само че е известно, че тази поръчка двойно ще усили продажбите на Hyundai. Компанията показа първия серийно създаван автомобил с водородно гориво Tucson Fuel Cell през 2013 година. След пет години на пазара излезе моделът Nexo. За съпоставяне, Toyota от 2014 година до през днешния ден съумя да продаде 1140 водородни седната Mirai.

Първата партида товарни коли с водородни мотори би трябвало да дойде в Швейцария през 2019 година. Според Reuters, по този метод компанията ще успее да изпревари основните си съперници Tesla и Daimler, които възнамеряват да доставят електрически камиони в Швейцария надлежно през 2020 и 2021 година.

Financial Times означи, че пазарът на водородните коли е извънредно значим за южнокорейския производител, тъй като той съществено изостава при електрическите автомобили.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР