През следващите пет години Китай ще продължи да бъде основен

...
През следващите пет години Китай ще продължи да бъде основен
Коментари Харесай

До 5 г. Китай ще излезе начело на глобалния пазар за киберсигурност, сочи доклад на IDC

През идващите пет години Китай ще продължи да бъде главен мотор за растежа на световния пазар на артикули за киберсигурност, съгласно отчет на International Data Corporation (IDC). Прогнозите са вътрешният пазар да доближи 17,9 милиарда $ през 2023 година, предава Радио " Китай ".

В отчета се показва, че междинният годишен растеж на китайските разноски за киберсигурност за интервала 2019-2023 година ще бъдат 25,1%, до момента в който световните се правят оценка на 9,44%. През актуалната година Китай ще похарчи за киберсигурност 7,35 милиарда $, по-голямата част от които – 62,8%, ще отидат за хардуер, за програмен продукт – 20,5% и за услуги – 16,7%. Най-голям дял тези разноски ще продължат да правият държавното управление, телекомуникационните компании и финансовия бранш.

В отчета се показва, че сега Китай е към този момент на второ място по разноски за киберсигурност, само че към момента надалеч обратно от междинното в света като дял от общите разходи на страната за осведомителни технологии.

Според прогнозата на IDC световните разноски за киберсигурност ще надвишават 150 милиарда $ през 2023 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР