През следващите пет години България ще инвестира 4,5 млрд. лева

...
През следващите пет години България ще инвестира 4,5 млрд. лева
Коментари Харесай

Инвестираме 4,5 млрд. лв. в енергийна ефективност през следващите 5 години

През идващите пет години България ще влага 4,5 милиарда лв. в ограничения за енергийна успеваемост. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев във видеообръщение по време на онлайн форума " Обнови България - Спести сила! ". 

" Силно се надявам строителният отрасъл освен да се включи интензивно в този развой, само че и да предложи нови решения и ограничения, както и във връзка с качеството, което се чака освен от възложителите, само че и от българските жители ", сподели той и изтъкна новите благоприятни условия за финансиране, както по линия на кохезионната политика, по този начин и по Плана за възобновяване и резистентност по линия на Плана за обективен преход.

" България през идващите пет години би трябвало да извърши гигантско изпитание за декарбонизация на стопанската система и за намаляването на разноските за отопление и електрическа енергия. Това значи огромна стратегия за енергийна успеваемост, която включва опит за поддръжка за българската промишленост, с цел да бъде тя по-малко енергийно интензивна, би трябвало да се мисли и за фирмите, притежателите и ползвателите на обществените здания - държавни и общински. Имаме огромната задача по-голямата част от тях през идващите години да бъдат актуализирани ", съобщи вицепремиерът.

По думите му, след добрия старт на Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилните жилищни здания, би трябвало да се мисли и за нови ограничения - по-високотехнологични и по-амбициозни. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР