През следващите няколко седмици Франция ще направи задължително носенето на

...
През следващите няколко седмици Франция ще направи задължително носенето на
Коментари Харесай

Франция прави задължително носенето на маски в закрити пространства


През идващите няколко седмици Франция ще направи наложително носенето на маски в магазини и други закрити публични пространства, с цел да спрат възраждането на епидемията от COVID-19. Това съобщи президентът Еманюел Макрон по време на честванията за Деня на Бастилията, представен от Ройтерс.

Епидемията, която взе над 30 хиляди жертви във Франция, затихва, само че Макрон съобщи, че се популяризира още веднъж интензивно на някои места, защото Франция отваря плажове, питейни заведения и заведения за хранене след двумесечно блокиране, прецизира „ Фокус “.

„ Имаме признаци, че лека-полека се връща “, сподели Макрон в изявление за френски медии. „ Сблъсквайки се с това, би трябвало да го предвидим и да се подготвим.Искам през идващите няколко седмици да създадем носенето на маски наложително в закрити публични места. Моля съгражданите си да носят маски колкото е допустимо по-редовно, и изключително когато са в на закрито “, сподели Макрон.

Досега Франция изисква от хората да носят покрития за лице в публичния превоз и в публични пространства, където общественото разграничаване не е допустимо, само че не е наложително носенето на маски в магазините.

Макрон, изказвайки се във връзка националния празник - Деня на Бастилията, също сподели, че желае тестванията за COVID-19, да са налични за всички, без да се изискват посоки от доктор.

Най-голямото предизвикателство пред Франция през идващите шест месеца ще бъде предстоящата вълна безработица, защото компаниите, наранени от епидемията, уволняват служащи, сподели той.

Френският президент сподели също, че работи с държавното управление си, с цел да облекчи въздействието на рецесията, изключително върху младежите, излезли на пазара на труда това лято, откакто са приключили образованието си.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР