През следващите няколко месеца Столична община ще пусне 3 нови

...
През следващите няколко месеца Столична община ще пусне 3 нови
Коментари Харесай

Столична община ще пуска 3 нови електронни услуги

През идващите няколко месеца Столична община ще пусне 3 нови електронни услуги – заявление за издаване на позволение за градеж, искане за позволение за слагане, заявяване и приемане на визи по член 140 от Закон за устройство на територията (определяне метода на застрояване и някои други въпроси по устройство на територията). Това разгласи столичният кмет Йорданка Фандъкова, която дружно с вицепремиера Марияна Николова откриха 21-вото издание на националната конференция по електронно ръководство.

„ В момента нашите старания са ориентирани към образование на чиновниците на администрацията по мрежова и осведомителна сигурност за създаване и насърчаване на привички за кибер нравственос “, съобщи вицепремиерът Марияна Николова. Тя означи, че от 2018 година България има настоящ закон за киберсигурност, а през предходната година беше призната и Наредбата за минималните условия за мрежова осведомителна сигурност, с която е усъвършенствана сигурността.

„ Сформиран е Съвет по киберсигурност към Министерски съвет, който ще проучва трендовете при кибер заканите, рисковете и методите за противопоставяне. Секторът на дигитализацията е измежду целите, по тази причина от тази година е основан и нов сектор в администрацията на Столична община “, означи още кметът Йорданка Фандъкова.

„ Вярвам, че София е на прав път, тъй като тук са най-хубавите специалисти в този бранш. Технологичният бранш е най-бързоразвиващият се в града. През последните години близо 86% от ИТ експертите в България са в столицата. Това основава изискване за развиване на всички останали промишлености посредством цифровизация “, сподели още столичният кмет. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР