През следващите няколко години засилващото се производство на електрически автомобили

През следващите няколко години засилващото се производство на електрически автомобили ...

До 2025 г. цената на електромобилите ще се изравни с тази на дизеловите коли.


През следващите няколко години засилващото се производство на електрически автомобили ще позволи на този тип превозни средства да се изравни ценово с губещите популярност дизелови коли, смята Томас Улбрих, член на борда на директорите във Volkswagen. Още по тематаBMW поема контрол върху китайското си съвместно дружествоПродажбите на Volkswagen се сриват с една петаИзраел обмисля да забрани дизела и бензина от 2030 г.

Той даде пример с пазара в САЩ, където германския автомобилен концерн планира да предложи своя първи електромобил - I.D. Neo на цена с около 8 хил. долара по-ниска от тази на популярния Model 3 на Tesla, съобщава AutoMedia.

Базовата цена на Model 3 на територията на САЩ е 35 хил. долара предо отстъпките за екологични автомобили, въпреки, че от компанията, ръководена от Илон Мъск, потвърдиха, че обикновено клиентите поръчват коли с цена около 42 хил. долара.

Анализите на амбициозните планове на VW Group да продаде 1 милион електромобили до 2025 години с марката на VW, Audi, Skoda и SEAT до 2025 г. показват, че е възможно да се постигнат цени, близки до тези на дизеловите автомобили.

Подобен подход се очаква и от другия електрически модел на VW – I.D. Crozz, който ще се предлага в САЩЩ на цени, близки до тези на Atlas с конвенционално задвижване.

Източник: investor.bg