През следващите няколко дни ще имаме готовност да кажем, че

...
През следващите няколко дни ще имаме готовност да кажем, че
Коментари Харесай

Петков: До дни ще сме изпълнили всички параметри на Плана за възстановяване

През идващите няколко дни ще имаме подготвеност да кажем, че всички механически параметри на Плана за възобновяване и резистентност са реализирани, сподели довечера във Варна министър председателят Кирил Петков, който посети Центъра за поддръжка на бежанците от Украйна в Двореца на културата и спорта. Той посочи, че е разговарял с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

По думите му тя е изразила неразбиране от излязлата у нас информация, че ръководещите не се оправят и го е уверила, че страната ни се движи с съвършена скорост. Нека никой да не се упражнява с политическа изразителност на база на подправени вести, добави Петков. Той прикани, който желае да знае по какъв начин стоят нещата действително, да се чуе с Европейската комисия.

Премиерът разяснява още, че няма по какъв начин страната ни да заплаща милиони евро на Русия за ремонт на самолети. По думите му би трябвало да се видят и други благоприятни условия, като най-важното за България е водачите ни да не губят летателната си дарба. Петков добави, че се надява при идното посещаване на секретаря по защитата на Съединени американски щати Лойд Остин да се разяснява и тази тематика. Страната ни ще получи своите F-16, само че до тогава водачите ни би трябвало да могат да летят с тях, уточни Петков.

Същевременно в Букурещ, където е на посещаване, президентът Румен Радев съобщи, представен от прессекретариата си, че желае държавното управление да разбере вероятен ли е ремонтът в Русия на самолетите ни МиГ-29. Точното изречение е:

" Държавният глава прикани българското държавно управление и Министерството на защитата за неотложни ограничения и изясненост ще могат ли да поддържат до тогава изтребителите Миг-29 в Руската федерация или в случай че това не е допустимо, с поддръжката на друга или партньорска страна. "

В отговор на въпрос има ли потребност от усилване на сигурността по границата ни министър председателят Кирил Петков сподели, че към този момент е ясно, че вместо градивен разговор с Руската федерация имаме вражеска страна, която нападна друга славянска страна. Това е реалност и не може да се пренебрегва, уточни Петков и добави, че оттук насетне би трябвало дружно с НАТО и Европейския съюз, като едно, да имаме координирана тактика въз основата на новата заплаха.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР