През следващите няколко дни Китай ще проведе военни учения с

...
През следващите няколко дни Китай ще проведе военни учения с
Коментари Харесай

Китай ще проведе военни учения със страните от Югоизточна Азия и Русия

През идващите няколко дни Китай ще организира военни учения с няколко страни от Югоизточна Азия и с Русия, оповестиха от Министерството на националната защита през вчерашния ден.

Многонационалната морска подготовка ще стартира в петък във водите към гр. Циндао, провинция Шандун. В нея ще се включат пет китайски военни кораба, както и седем плавателни съда от страните в Югоизточна Азия, предава bulgarian.cri.cn.

Тренировките са втора фаза на взаимните военноморски учения сред Китай и страните от Югоизточна Азия, които започнаха в сряда. Тяхна цел е да подобрят уменията за съдействие в отговор на пиратите и при незабавната здравна помощ по море.

След това Китай и Русия ще стартират постоянните си взаимни морски учения по море за 2019 година във водите покрай Циндао, които ще продължат от 29 април до 4 май. Те ще се концентрират върху взаимните отбранителни действия по море. В тях ще се включат 13 кораба, две подводници, седем самолета и четири хеликоптера, както осемдесет члена от военноморските сили на двете страни. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР