През следващите месеци се очаква въвеждането на дигитална валута на

...
През следващите месеци се очаква въвеждането на дигитална валута на
Коментари Харесай

БРИКС: Новата мрежа на SWIFT може да е огромен проблем за съюза

През идващите месеци се чака въвеждането на цифрова валута на централната банка (CBDC), обвързвана с мрежата SWIFT, което ще съставлява ново предизвикателство за страните от БРИКС, които също интензивно се стремят към издаване на лична валута.

Срокът от 12 до 24 месеца за стартирането на CBDC на SWIFT съставлява евентуално предизвикателство за групата БРИКС.  

SWIFT, известна като гръбнак на международните банкови транзакции, по-рано разгласи проектите си да се отдели от мрежата, с цел да сътвори лична инфраструктура. Неотдавнашните събития, свързани с CBDC плана на SWIFT, демонстрират, че това решение може да бъде доказано.

Предстоящото въвеждане на CBDC от SWIFT дава обещание да направи гражданска война във финансовия пейзаж. Този план, който сега се създава, се планува да бъде въведен в посочените периоди. Появата на CBDC на SWIFT освен значи изместване от преобладаващата позиция на щатския $, само че и вкарва директна конкуренция на предстоящата валута на БРИКС.

Ник Кериган, началник на отдел “ ” в SWIFT, удостовери идното стартиране в деяние на CBDC, наблягайки капацитета му да трансформира западната финансова система и да оспори хегемонията на $.

Подобен сюжет съставлява опасност за напъните на БРИКС за дедоларизация . Ако CBDC на SWIFT се наложи като желан способ за заплащане, това може доста да попречи на програмата на БРИКС за дедоларизация.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР