През следващите години всички арктически дивизии на Северния флот на

...
През следващите години всички арктически дивизии на Северния флот на
Коментари Харесай

Русия разгръща противовъздушен купол над Арктика

През идващите години всички арктически дивизии на Северния флот на Русия ще бъдат оборудвани със зенитно-ракетни комплекси С-400. Това заяви командирът на Северния флот вицеадмирал Александър Моисеев, който е притежател на почетното звание " Герой на Русия ".

Това щяло да разреши основаването на противовъздушен купол над съветската част на Арктика: с помощта на това Арктика щяла да бъде предпазена от всевъзможни средства за нахлуване от въздуха, без значение дали става дума за авиация, крилати или балистични ракети.

" Извършва се съоръжение и преоборудване на зенитните ракетни и радиотехнически войски с нова техника. През тази година на въоръжение в зенитния ракетен полк, дислоциран в Нова земя, постъпиха и към този момент извършват бойни наряди противоракетни системи С-400 ", посочи Моисеев.

Като цяло, говорейки за нова техника и въоръжение, Моисеев отбелязал, че техният дял приблизително бил към 60 %, а за избрани позиции, като да вземем за пример бронетанкова техника, доста изпреварва тези индикатори.

През септември стана ясно, че полкът в Нова земя за първи път е бил оборудван със зенитно-ракетния комплекс С-400. Това поделение е застъпило на бойно дежурство през 2015 година, само че преди този момент на въоръжение бяха противоракетните системи от предходно потомство С-300.

Зенитно-ракетният комплекс С-400 е предопределен за заличаване на всички модерни и перспективни средства за въздушно-космическо нахлуване в обсег от няколкостотин километра.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР