През следващите години Газпром планира да започне строителството на няколко

...
През следващите години Газпром планира да започне строителството на няколко
Коментари Харесай

„Газпром” започва строителството на нови подземни газохранилища в Русия

През идващите години „ Газпром ” възнамерява да стартира строителството на няколко подземни газови складове в разнообразни райони на Русия. През 2024 година ще стартират строителните действия в Татарстан и Курганска област, съобщи ръководителят на плана Игор Сафонов в изявление пред корпоративното списание „ Газпром ”.

Скоро ще стартират планови изследвания, като в Татарстан хранилището ще бъде ситуирано във водоносни структури. По проект строителните действия би трябвало да стартират през 2024 година, а стартирането в употреба на първия стадий е планувано за 2027 година, сподели той. По думите на Сафонов, през 2024 година се възнамерява да стартира строителството и на газовото вместилище " Шатровски " в Курганска област.
 Борисов в газохранилището в Чирен (СНИМКИ И ВИДЕО) Борисов в газохранилището в Чирен (СНИМКИ И ВИДЕО)
Премиерът Бойко Борисов направи оглед на плана за уголемение на потенциала на газовото вместилище в Чирен. " Разширяването на газохран...

Той означи смисъла на Новомосковското вместилище в Тулска област, където ще бъде издигнат наземен индустриален комплекс.

Като извънредно упорит план се обрисува Удмуртският комплекс за увеличение на потенциала. На процедура става въпрос за три нови складове въз основата на към този момент съществуващи мощности, които би трябвало да бъдат построени за период от 7 години.

Своевременното реализиране на тези планове ще разреши през идващото десетилетие съветските газови складове да изпомпват общо 1 милиард куб.м газ в денонощие.

„ Газпром ” прави геоложки изследвания на територията на още две складове - Благовещенск и Белогорск, за търсене на структури под тях, с които да подсигуряват непрекъснатата работа на газопровода „ Силата на Сибир ” в Далечния изток.
 Борел: В контракта сред „ Газпром ” и Унгария няма нищо нелегално Борел: В контракта сред „ Газпром ” и Унгария няма нищо нелегално
Договорът сред съветската компания " Газпром " и Унгария за доставка на газ по тръби, заобикалящи Украйна, не нарушава европейското законод...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР