През следващите две години в Североизточна България ще бъдат засадени

...
През следващите две години в Североизточна България ще бъдат засадени
Коментари Харесай

Още 1500 дка гори ще бъдат засадени в Североизточна България

През идващите две години в Североизточна България ще бъдат засадени още 1500 дка гори , което е двойно повече по отношение на предишни години , оповестиха от Североизточното държавно дружество (СИДП). Освен в залесяване, ще се влага и в модерна техника за подготовка на почвата. Наблюденията на шефа на СИДП инж. Веселин Нинов са, че увеличението на площите за залесяване се прави оценка като позитивно освен от експертите, само че и от всички хора в страната ни. Препоръката му е да се приготвят за залесяване и медоносни типове за идващите години, с цел да се помогне и на пчеларите.
Да се заложи на по-голямо многообразие като видов състав посредством горски плодни дръвчета, които също ще са от помощ за пчеларите, а плодовете им ще служат и за храна на дивеча, е предлагането на инж. Веска Стойнева – шеф отдел „ Стопанисване на горските територии “.
На територията на СИДП има пет разсадника – в ДЛС-Балчик, ДГС-Добрич, ДГС-Шумен, ДГС-Търговище и ДГС-Върбица. В тях ще бъдат отгледани фиданките за новите горски масиви.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР