През следващите две години Русия може да напуснат 10-15 хиляди

...
През следващите две години Русия може да напуснат 10-15 хиляди
Коментари Харесай

Наталия Касперская предупреди правителството за масово изтичане на IT-специалисти от Русия

През идващите две години Русия може да изоставен 10-15 хиляди скъпи IT-специалисти, предизвестява Наталия Касперская в писмо до министър-председателя Михаил Мишустин. Съпругата на Евгений Касперски е началник на InfoWatch, шеф на асоциацията на разработчиците на програмен продукт " Отечественный софт " и 13-а по благосъстояние рускиня. Съавтор на обръщението е президентът на асоциацията " Руссофт " Валентин Макаров.

В писмото се отбелязва, че IT-индустрията е комплициран бранш и при положение на банкрути на компании възобновяване им ще бъде извънредно мъчително и даже невероятно. " Ако се вземе под внимание, че фонд работна заплата съставлява 80% от разноските на фирмите, спад в бранша ще докара до съкращения ", счита Касперская. Тя се притеснява, че в случай че на сектора не се окаже поддръжка, съкратените експерти ще потърсят работа зад граница.

Касперская и Макаров се базират на данни от допитване измежду съветските разработчици на програмен продукт, съгласно резултатите от което междинната заплата в IT-компаниите през май е намаляла съвсем двойно на годишна база, а в 10% от компаниите спадът е 90%. Това основава опасност от намаляване на износа на съветски програмен продукт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР