През следващите дни валежите ще бъдат история. По ниските места

...
През следващите дни валежите ще бъдат история. По ниските места
Коментари Харесай

Синоптикът Янков с добра новина за скиорите

" През идващите дни преваляванията ще бъдат история. По ниските места ще има мъгли, а по планините ще има раздраната облачност. Температурите ще се покачат сензитивно. В обитаемоте места, северно и в планините, в петък, събота, ще доближават до 16-20 градуса ", предвижда синоптикът Петър Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му южен вятър ще топи снежната завивка по високите елементи на планините.

" В неделя ще има повече облаци. Следобед и през нощта ще стартират превалявания в югозападните региони. Ще бъдат най-вече от дъжд. Температурите едва ще се намалят, ще бъдат сред 10 и 15 градуса в обитаемоте места. В планините, над 2500 метра - от минус 4, на 1500 - почти към 4 градуса. Дъждът ще минава в влажен сняг ", заяви Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Повишението на температурите ще бъде кратковременно, защото от идната седмица времето ще бъде динамично.

" Слаби покачвания на температурите ще има началото на идната седмица. Не имам вяра дръвчетата да се излъжат ", разяснява синоптикът.

В интервала 29 февруари - 1 март и 3-5 март се чакат по-обилни снеговалежи по планините, а в обитаемоте места - от дъжд.

" Една нова снежна завивка от порядъка на 9 до 12-13 см, която ще усъвършенства изискванията за всички фенове на белите спортове. До 15-20 март ще има положителни условия за упражняване на тези спортове ", посочи Янков.

1 март ще стартира с превалявания и температури сред 7 и 14 градуса.

" От 6 март стартира стопляне. Прогнозата за 8 март е за слънчево време с температури сред 10 и 15 градуса ", сподели още синоптикът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР