През следващите дни в североизточните и източните райони температурите ще

...
През следващите дни в североизточните и източните райони температурите ще
Коментари Харесай

Синоптик: Пролет през уикенда, в понеделник пак студ и сняг

През идващите дни в североизточните и източните региони температурите ще доближават до 18-19 градуса. Минималните ще бъдат от минус 1 до плюс 5 градуса. Ще има повече слънце събота и неделя. В събота ще премине облачна вълна и са вероятни напълно слаби валежи от дъжд в Добруджа. В неделя времето ще бъде удобно за туризъм в планината. Времето внезапно ще се утежни в понеделник, чакат се превалявания от дъжд и сняг в западните региони и последователно ще обзет централните и източните региони на страната. Във вторник краткотрайно ще преминат в сняг и температурите ще се намалят доста. Това съобщи синоптикът Петър Янков пред Bulgaria ON AIR.
Прочетете още
По думите му след преваляванията при започване на идната седмица времето още веднъж ще се стабилизира и температурите ще се покачат едва.

" Ново утежняване и превалявания се чакат в края на идната седмица. Снежната завивка няма да бъде основна и ще се топи бързо - 1 до 3 см в западните елементи на страната и Предбалкана ", предвижда Янков, като не изключи заплахата от лавини. Събеседникът разясни още, че най-вече сняг има в Банско, в " Пампорово е прелестно с височина на снежната завивка към 40-50 см ", Боровец се подрежда на трето място, а " най-лошо е ситуацията на Витоша ".

Янков акцентира, че през почивните дни в Турция не се чакат превалявания. Средните температури ще са минус 5 и минус 3 градуса, а оптималните - към 5 градуса.

" Над цялото Средиземноморие температурите през почивните дни ще бъдат високи с пролетен привкус - сред 14 и 20 градуса ", означи събеседникът.

Синоптикът заключи, че " преваляванията ще минават в сняг и ще дадат поредна поръчка за настъпването на пролетта ".

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР