През следващите дни ще има засилен контрол по пътищата, като

...
През следващите дни ще има засилен контрол по пътищата, като
Коментари Харесай

МВР и Пътна полиция със специални мерки за сигурност по Великден

През идващите дни ще има засилен надзор по пътищата, като се чака да се извадят всички мобилни камери. Засилено полицейско наличие ще има още по храмовете в страната и граничните пунктове.

Голямото пътешестване за Великденските празници ще бъде съпроводено с огромни акции на КАТ по пътищата в цялата страна. Шофьорите ще се ревизират за приложимост за алкохол, опиати и за превишена скорост, предава Българска национална телевизия.

" Всички механически средства за надзор на скоростните режими ще бъдат в деяние и отново подсещам, че те работят на цялостна мрачевина и могат да засекат номерата на колите. Апелираме към всички да бъдат доста деликатни, да мислят освен за това по какъв начин да стигнат по-бързо, а че до тях и зад тях е фамилията им, а насреща е нечие друго семейство ", прикани контрольор Мария Ботева от отдел " Пътна полиция " към ГДНП.

В навечерието на Великден и предстоящото скупчване на хора засилен надзор е очакван във всички храмове в страната. До момента са осъществени над 1800 инспекции за пожарна сигурност в църквите, връчени са 3 акта за нарушавания.

" От страна на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " е планувано обезпечаване на 29 броя противопожарни автомобила с екипи, които да стоят към най-големите православни храмове в страната ", регистрира комисар Георги Толин от ГДПБЗН.

От Министерство на вътрешните работи припомнят на жителите да се погрижат и за сигурността на домовете си - да не оставят отворени прозорци и незаключени порти, с цел да не станат жертва на домова кражба. Очаква се сериозен трафик и към граничните пунктове в страната.

" С по-голяма активност чакаме придвижването да е по българо-турската граница. Предвид обстоятелството, че и към сегашния миг същото е много интензивно. По-интензивен трафик бихме очаквали и по границата с Гърция, по границата с Румъния, Сърбия и Македония, защото отпаднаха условията, свързани с коронавирус ограниченията ", сподели още комисар Румяна Борисова от ГДГП.

Очакванията са най-засилен трафикът по пътищата в страната да бъде на 21 и 22 април и в последния ден от поредицата почивни. Засилено полицейско наличие в идващите дни е планувано и по автогарите и жп гарите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР