През следващата седмица завършва ремонтът на 5-те виадукта на АМ

...
През следващата седмица завършва ремонтът на 5-те виадукта на АМ
Коментари Харесай

През следващата седмица завършва ремонтът на 5-те виадукта на АМ „Тракия“

През идната седмица приключва ремонтът на 5-те виадукта на Автомагистрала „ Тракия “. По проект строителните работи в платното за София би трябвало да приключат до 1 юли.

В момента се поставя последният асфалтов слой и следва слагането на маркировката.

Дъждовете в последните седмици мощно затрудняваха работата на строителите, само че положителната организация позволяваше на обекта да се правят действия, съгласно техническите правила и правила, и незабавно след прекъсването на дъжда осъществяването на обособени стадии от строителния развой се възобновяваше.

Ремонтът в платното за столицата на оборудванията при 13-ти, 15-ти, 17- ти, 18-ти и 20-ти км на автомагистралата стартира на 13 март.

По време на изключителното състояние работата продължи при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения в битката против разпространяването на COVID-19. Горното строене на виадуктите е с ремонтирани пътни плочи, греди, нови дилатационни фуги и тротоарни блокове, хидроизолация, асфалтова настилка, маркировка, защитни парапети и мантинели.

Ремонтът на долното строене /колоните/ на оборудванията продължава без това да затруднява по никакъв метод пътуването по автомагистралата.

Със завършването в този момент на ремонта на платното за София на виадуктите - при 13-ти км /с дължина 254 м/, при 15-ти км /322 м/, при 17-ти км /322 м/, при 18-ти км /242 м/, и при 20-ти км /404 м/, завършва цялостното възобновяване на оборудванията, които не са ремонтирани от построяването им. Заедно с виадуктите напълно актуализирани са 11 км от платното за София. Участъкът е с нова асфалтова настилка и ограничаващи системи.

През предходната година беше ремонтирано платното за Бургас на виадуктите и сега по него в двете посоки минава трафикът по Автомагистрала „ Тракия “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР