През следващата седмица започва укрепването на срутищата по пътя за

...
През следващата седмица започва укрепването на срутищата по пътя за
Коментари Харесай

Започва укрепването на срутищата по пътя за Рилския манастир

През идната седмица стартира укрепването на срутищата по пътя за Рилския манастир. Регионалният министър Петя Аврамова и ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски през вчерашния ден разискаха с игумена на Рилския манастир свещеник Евлогий идните строителни работи за подсилване на срутищата на пътя за Светата обител.

На 2 юни министър председателят Бойко Борисов разгласи, че държавното управление ще отпусне 600 000 лв. за Рилския манастир.

Укрепителните работи ще се извършат на два стадия, с два обособени плана. Единият касае пътната част - подпорната стена, която би трябвало да бъде построена, дружно с другите укрепителни уреди. В горния завършек на терена ще бъдат изпълнени други укрепителни действия, с цел да се спре ерозията, която е обхванала целия рид. Техническият план за пътната част е подготвен, следва привършване на съгласувателните процедури и пускане на същинските подготвителни и укрепителни действия.

Другият план – за горската територия, който също беше разискван на днешната среща, е подготвен. За него следва да бъде получено единодушие от Рилския манастир като притежател на земите и да се действа през Регионална инспекция за опазване на околната среда и Регионалната дирекция по горите.

Укрепителните действия при 27-ми километър на третокласния път III-107 Кочериново – Рила – Рилски манастир – Кирилова поляна са предоставени на „ Автомагистрали “ ЕАД. Дружеството ще работи оптимално мобилизирано, с цел да може те да завършат колкото се може по-бързо и по третокласният път, който е съществена връзка за Рилския манастир, за естествените забележителности и туристическите обекти в покрайнината, да се пътува комфортно и безвредно.

И сега е обезпечена естествена проходимост в 250-метров сектор в региона на срутищата по третокласния път. Отсечката е сигнализирана с нужните пътни знаци. Шофьорите би трябвало да карат деликатно, като съблюдават сигнализацията и ограничаването на скоростта от 40 км/ч.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР