През следващата седмица водещи европейски психиатри ще направят оценка на

...
През следващата седмица водещи европейски психиатри ще направят оценка на
Коментари Харесай

Европейски психиатри оценяват системата ни

През идната седмица водещи европейски психиатри ще създадат оценка на системата ни за психичноздравната помощ в България. У нас те ще са по покана на Министерство на здравеопазването и Националния център по публично здраве и разбори.

Целта на екипа от Европейската психиатрична асоциация (ЕПА) е откакто се запознае с проблемите пред другите браншове на психичноздравната помощ в България, да изготви отчет за нейното настоящо положение и рекомендации за нужните промени в бранша.
Окончателният отчет ще е подготвен до края на октомври 2018 година и ще бъде възложен на Министерството на здравеопазването.

Проф. Силвана Галдеризи, настоящ президент на ЕПА, доктор Джулиан Бецолд, общоприет секретар на ЕПА, както и проф. Волфганг Гебел и доктор Хелен Киласпие от ЕПА ще посетят България в интервала 16-21.07.2018 година

От българска страна в оценката ще взе участие националният съветник по психиатрия акад. проф. доктор Дроздстой Стоянов.

Представителите на ЕПА ще посетят УМБАЛ " Александровска ", СБАЛНП " Св. Наум ", Държавна психиатрична болница " Свети Иван Рилски ", Център за психологично здраве " Никола Шипковенски " и дневния център " Слатина ".

Припомняме, единствено преди два дни млад мъж простреля татко си, преби майка си и по-късно се барикадира в дома си. Агресията му е разследване на психиатрично заболяване, като той се е водел на доклад в Центъра за психологично здраве. След това психиатри разясниха случая с неналичието на съответна грижа, отвън медикаментозната, в страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР