През следващата седмица в Пловдив официално ще бъде даден старт

...
През следващата седмица в Пловдив официално ще бъде даден старт
Коментари Харесай

Започва най-голямото разкопаване на Пловдив, затварят основни артерии

През идната седмица в Пловдив публично ще бъде даден старт на един от огромните планове за града - Южния обходен колектор. Първа копка ще бъде направена на 11 октомври, като цената на плана е за над 100 млн. лв., а в него  попадат редица съществени пътни прави в „ Западен ”, „ Южен ” и „ Тракия ”.
Прочетете още
На формалната гала ще участват шефът на ВиК-Пловдив  инж. Огнян Кулишев,  заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Захари Христов и зам.-кметът по „ Строителство и вложения “ в Община Пловдив Пламен Райчев.

Поканени са и министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, министърът на околната среда и водите доктор инж. Росица Карамфилова

Очаква се разкопаването да сътвори съществени главоболия на водачите. Стартът ще е от ул. „ Модър ” към „ Царевец ”. Това е нужно, с цел да може да се даде фронт на работа по пробива сред двете улици. Веднага, откакто се завърши там стартира и същинският екшън. Смяната на големите колектори ще затворят  изцяло ул. „ Царевец ” и бул. „ Ал. Стамболийски ”, както и кръстовището с Кукленско шосе. Все още не е ясно по какъв начин ще бъде етапиран ремонта на булеварда в Кючука.

Основната цел на плана е възстановяване на съществуващите системи за ръководство на питейните и отпадъчните води на обособената територия, обслужвана от „ ВиК “ ЕООД, Пловдив, чрез повишение на качеството на услугите във ВиК бранша на територията на осъществяване на плана, ограничение на негативното влияние на заустваните отпадъчни води и обезпечаване на екологосъобразно заустване на битовите отпадъчни води.

Проектът е финансиран посредством Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020, а общата му стойност  е 134 720 653,75 лева, от които:

 Като крайната дата за осъществяване е 12.03.2024г.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР